miercuri, 25 august 2010

Captivi de Crăciun – într-o proiecţie specială la Tago Mago Club!


Captivi de Crăciun, mediu-metrajul regizat de Iulia Rugină şi scris de Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, va fi prezentat într-o proiecţie specială la Tago Mago Club (str. Speranţei, nr. 21) – vineri, 27 august 2010, de la ora 21:00, în cadrul evenimentului de lansare al numarului doi al revistei Arte & Meserii.

Prezentat în avanpremieră mondială la Festivalul Internaţional de Film NexT (aprilie 2010) şi selecţionat în cadrul competiţiei Zilelor Filmului Românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (mai-iunie 2010), filmul s-a bucurat la fiecare proiecţie de un răsunător succes de public. La Tago Mago Club, el va rula alături de scurt metrajul multi-premiat al Iuliei Rugină – Vineri, în jur de 11 (2006) şi alte două scurt metraje semnate Tudor Cristian Jurgiu – Ela (2010), respectiv Nunta lui Oli (2009).


Captivi de Crăciun spune povestea a patru personaje care nu se cunosc şi care sunt nevoite să îşi petreacă Ajunul Crăciunului într-o gară mică de provincie, departe de oamenii şi locurile unde trebuie şi îşi doresc să ajungă de Crăciun, în aşteptarea unui tren înzăpezit la mulţi kilometri distanţă. Pe măsură ce orele trec şi trenul pare să nu mai vină, Mădălina, Cristi, Oxana şi Alex împart unul cu celălalt absurdul, speranţa, furia, deznădejdea. Pentru că, întamplător, sunt captivi aici. Pentru că nu se ştie când se va termina. Şi pentru că e Crăciunul. Captivi de Crăciun este o poveste despre gesturi mici. Poveşti mari. Şi oameni.

Iulia Rugină se află, în prezent, în faza de post-producţie a scurt metrajului Tabasco (câştigător al Concursului de Scenarii CNC în sesiunea noiembrie-decembrie 2008, parte a proiectului O femeie urmăreşte un bărbat), filmat la finalul lunii iulie.

Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină îşi continuă colaborarea cu primul lor scenariu de lung metraj, Breaking News (selecţionat în cadrul ediţiei 2009-2010 a prestigiosului workshop european de scenaristică ScripTeast) şi research-ul pentru finanţare al scenariului de scurt metraj de animaţie Skugos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu